top of page
Survival therapy

Overlevelsespersonligheten er den personligheten som du «overlevde» på som barn og som du fikk oppmerksomhet og kjærlighet for. Det var når du var den personen at du ble sett og hørt. Denne overlevelsespersonligheten er gjerne den i deg du er trygg på og som du henter frem i møte med nye mennesker eller i utfordrende situasjoner. Du kan oppleve at det er kun denne overlevelsespersonligheten som er deg, men så har du et helt register til som kan støtte deg på din vei i livet. Du må bare bli kjent/komme i kontakt med dem.


Et eksempel på en overlevelsespersonlighet, kan være en person som hele sitt liv ikke har våget å være noe annet enn snill. Dette kan skyldes at alle de andre i familien hadde andre mønstre og du var en snill person. Det var her du fikk kjærlighet og oppmerksomhet fra dine foreldre. Inne i deg kan det både ha vært sinne og frykt, men dette var muligens ikke synlig for de andre.

 

Du som har snillhet som en overlevelse, kan føle at du prøver å formidle vanskeligheter på forskjellige måter (delpersonlighet) (les mer) uten at du blir forstått. Noen ganger har du kanskje rett og slett også bare et ønske om å være snill og skjønner ikke hvorfor andre ikke respekterer dette. De andre kan tvert om utfordrer deg på alle mulige måter. Når man er snill og er vant med å være på den måten, kan det være direkte vondt å hente frem stortrommen ( "grensesetteren" ). Dessverre så er det slik noen ganger i livet, at man må det for å bli hørt og respektert.


Når du klarer å hente frem "grensesetteren" samt gå forbi det som gjør vondt (fordi det er helbredet), ja da er du kommet i kontakt med en av dine mange indre styrker som kan gjøre det lettere for deg ,å være deg,  i livet.

" A life lived by choice is a life of conscious action. A life lived by chance is a life of unconscious reaction " Neil Walsh

bottom of page