top of page
Delpersonligheter / Mønstre

Delpersonlighetene springer gjerne ut i fra overlevelsespersonligheten (les mer) og blir skapt avhengig av hva du møter i livet ditt fra du er barn og inn i voksenlivet.

 

Om vi fortsetter med eksemplet til den snille overlevelsespersonligheten (les mer), kan vi si at mange med den personligheten har behov for å gjøre gode ting f.eks. hjelpe andre. Det er en fin egenskap, men det de snille gjør, er at de kanskje ikke lytter til egne behov og lar ofte andres behov gå foran. Det å hjelpe andre kan bli en delpersonlighet/et mønster og den man kanskje aller helst bør hjelpe er seg selv først og deretter de andre.

 

Når vi er ute og flyr sier jo alltid flyvertinnen at først må du sette på deg oksygenmasken og deretter kan du hjelpe de andre rundt deg. Slik tenker vi også innen psykosyntesen. Først må du bli sterk nok/tydelig nok i deg selv, deretter kan du velge å hjelpe andre.

" A life lived by choice is a life of conscious action. A life lived by chance is a life of unconscious reaction." Neil Walsh

bottom of page